loopbaan

Help ik loop vast in mijn loopbaan!

Loop jij vast in je loopbaan en weet je niet meer hoe je jouw loopbaan een nieuwe doorstart kunt geven? Dan ben je aan het juiste adres! In deze blog geven we je tips om ervoor te zorgen dat je jouw droombaan vindt en je met vernieuwde energie en zin aan de slag kan.

Reflecteer op je loopbaan en doe onderzoek

Neem een stapje terug. Wat is er eigenlijk aan de hand en waarom loop je eigenlijk vast? Het is goed om echt even de tijd te nemen en bijvoorbeeld op te schrijven hoe je op hier terecht bent gekomen. Overweeg daarom goed wat je echt in je carrière wilt en geef jezelf de ruimte totdat je klaar bent om jouw loopbaan te hervatten. Wanneer je jouw loopbaan wilt hervatten is het goed om nieuwe kansen en uitdagen te identificeren om te groeien. Het is goed om hiervoor een plan te maken om de stappen te kunnen zetten om vooruit te komen.

Bouw je skills

Begin met het kijken naar de vaardigheden die je nodig hebt voor jouw doorstart. Hiervoor kun je kijken naar trainingen of workshops om zo je vaardigheden te ontwikkelen. Ook adviseren we je om een mentor in de armen te nemen. Deze helpen je ook met het verbeteren van jouw specifieke vaardigheden.

Netwerken

De volgende stap is om een goed netwerk op te bouwen. Dit kun je bijvoorbeeld doen op LinkedIn en netwerkborrels. Hierdoor kun je veel nieuwe bedrijven toegekomen en wellicht ook jouw toekomstige opdrachtgever.

Carrière verandering

Overweeg om dus ook een carrière switch te maken. Wanneer je eerder bent vastgelopen in je loopbaan, kan dit ook komen door je vorige baan. Het is dus goed om naar andere mogelijkheden te kijken waardoor je veel minder stress hebt tijdens je werk.

Conclusie

Het is goed om te reflecteren en onderzoek te doen naar waarom je vastloopt. Vervolgens is het goed om een nieuw plan te maken met kansen en uitdagingen om jezelf te ontwikkelen. Ontwikkel nieuwe vaardigheden en begin met netwerken. Het is goed om een carrière verandering te overwegen.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *