carrière-switch

Alles over het maken van een carrière-switch

Ben jij aan het onderzoeken of je een carrière-switch wilt maken? Dan is deze blog voor jou bedoelt. In deze blog gaan we dieper in op de overweging van een carrière-switch, hoe je de juiste carrière kunt vinden en hoe je het maximale uit je nieuwe carrière kunt halen.

Waarom een carrière-switch?

Waarom overweeg je een carrière-switch? Het is goed om een stap terug te nemen en stil te staan bij wat er allemaal gebeurd is bij je huidige werk. Analyseer vervolgens wat de voor- en nadelen zijn van je huidige werk en wat de eventuele voordelen kunnen zijn bij een carrière-switch. Voordelen die je kunt overwegen zijn onder andere: persoonlijke ontwikkeling, doorgroei binnen het bedrijf en het werk wat je wilt gaan doen. Uiteraard is het ook slim om te kijken naar de financiële kant van een eventuele carrière-switch. Ga je meer verdienen, of moet je onderaan beginnen omdat je je in een nieuw vakgebied bevindt? Kijk vervolgens ook naar de stappen die je zou moeten zetten om een succesvolle carrière-switch te maken.

De juiste carrière vinden

Nu je besloten heb dat je wilt gaan voor een carrière-switch, is het tijd om te kijken naar andere carrière mogelijkheden. Maar hoe vind je die? Hiervoor is het goed om onderzoek te gaan doen. Kijk naar de verschillende beroepen en industrieën. Welke passen bij je interesse? Connect met mensen in de industrieën waar je interesse in hebt. Dit kun je bijvoorbeeld doen op LinkedIn. Vervolgens kun je ze een aantal vragen stellen over hoe ze hun werk vinden, hoe het er aan toegaat en wat je eventueel van het werk kan verwachten. Op deze manier kan je jezelf goed voorstellen hoe het is om specifiek werk te doen.

Een succesvolle carrière-switch

Nu is het tijd om een carrière-switch te gaan maken. Heb je jouw ideale vervolgstap gevonden? Dan is het tijd om te kijken naar de vereisten van deze baan. Heb je nog extra kennis nodig? Onderzoek de verschillende opleidingen of cursussen die je kunt gaan volgen om zo meer kans te maken om aangenomen te worden voor jouw droombaan! Denk ook na over hoe je jezelf wilt positioneren ten opzichte van jouw nieuwe werkgever. Wanneer je dit op een unieke manier doet, zul je sneller opvallen en aangenomen worden.

Haal alles uit je nieuwe baan

Hoera je hebt je nieuwe baan! Maar dit is pas het begin. Om er voor te zorgen dat je niet nog eens een carrière-switch wilt maken, is het goed om vanaf het begin al duidelijke doelen voor jezelf te stellen. Hierbij kun je denken aan trainingen en cursussen. Ook is het goed om te bedenken waar je naartoe wilt. Naar welke posities wil je toegroeien en welke mogelijkheden zijn er binnen je huidig bedrijf om dit te doen? Goed om je focus op te houden. Vergeet tegelijkertijd niet om uiteraard te genieten van je nieuwe functie. Het gaat niet alleen maar om streven, maar vooral dat je op je plek zit en geniet van wat je doet.

Conclusie

Een carrière-switch is voor degene die graag een nieuwe weg in willen slaan en daarbij goed willen nadenken over de volgende stappen. Neem een stap terug en ga voor de weg waar jij het gelukkigst van wordt!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *