Skip to content Skip to navigation

Voor werkzoekenden

Zuidoost-Brabant Werkt! biedt actuele vacatures – vast en flexibel – bij werkgevers in de regio. Reageren gaat via de knop ‘solliciteren’ bij de vacatures. U kunt ook een eProfiel maken. Bij interesse neemt het bedrijf rechtstreeks contact op.

1
Hoe kom ik in contact met werkgevers?

Reageren gaat via de knop ‘solliciteren’ bij de vacatures. U kunt bij het formulier uw cv uploaden. Bij interesse neemt het bedrijf rechtstreeks contact op. U kunt op onze site ook een eProfiel maken (een digitaal dossier met loopbaangegevens). Werkgevers kunnen u dan zelf vinden, omdat zij op basis van bepaalde kenmerken zoekacties kunnen uitvoeren in de database met eProfielen. U kunt vanuit het eProfiel ook solliciteren naar functies die passen bij de eigen vaardigheden en kenmerken.

Bezoek ook eens het Vacaturecafé.

2
Maak een eProfiel!

Het eProfiel is een persoonlijke digitale map waarin u alles opslaat wat van belang is voor uw loopbaan:

  • persoonlijke gegevens;
  • opleidingen en diploma’s;
  • werkervaring;
  • informatie over vrijwilligerswerk en hobby’s.

In het eProfiel kunnen foto’s, diploma’s, werkstukken, filmpjes en presentaties worden geplaatst, als ‘bewijsvoering’ voor opgedane kennis en vaardigheden. De informatie is gemakkelijk aan te passen en uit te breiden. Zo wordt het eProfiel een werkplaats voor uw eigen ontwikkeling.

Aan de rechterkant van dit scherm kunt u een eProfiel aanmaken.

Vraag anderen om u te beoordelen

Het eProfiel biedt de mogelijkheid om – via de mail - een beoordeling van uw werk en vaardigheden te vragen aan mensen met wie u samenwerkt of hebt samengewerkt. Goed voor het eigen inzicht, maar ook een mooie referentie.

 
Hoe zit het met de privacy?

Het eProfiel is uw eigendom. U beslist zelf welke informatie u erin zet. Het staat in een afgeschermde omgeving, dus het is geen openbaar document. Wel dient u  ons toestemming te geven de gegevens beschikbaar te stellen aan werkgevers met mogelijk passende vacatures.

Meer weten over hoe we met persoonlijke gegevens omgaan en wat we er mee doen? Bekijk hier ons privacybeleid.

3
Vacaturecafé en workshops

Vier keer per jaar wordt er een Vacaturecafé georganiseerd, een laagdrempelige ontmoetingsplaats voor werkzoekenden en bedrijven. Per keer bieden meer dan 50 werkgevers ruim 200 vacatures aan. U kunt gewoon binnenlopen en met de ondernemers in gesprek gaan. Werkgevers geven na de bijeenkomst aan de organisatie door met welke werkzoekenden zij een sollicitatiegesprek willen voeren. De organisatie verstrekt dan uw gegevens. De werkgevers zijn vervolgens verantwoordelijk voor het uitnodigen van kandidaten en de afwikkeling van de procedure. Er is tijdens het Vacaturecafé ook een programma met  workshops om werkzoekenden te ondersteunen. Aanmelding is hier wel verplicht. Het programma is ongeveer drie weken van tevoren bekend. Vaste onderwerpen zijn meestal: Presentatie & Sollicitatie, Verbeter uw CV en Solliciteren via Social Media.

Meer informatie over het Vacaturecafé en de workshops.

4
Oriënteren en solliciteren

De concurrentie op de arbeidsmarkt is groot! Daarom zijn een goede oriëntatie op de mogelijkheden en een prima voorbereiding op een sollicitatie van enorm belang. Hier vindt u informatie die u op weg kan helpen:

Oriëntatie
Zoeken
Voorbereiding
Sollicitatiegesprek

Maak een eProfiel!