Skip to content Skip to navigation

Sectorplan

Het sectorplan voor de arbeidsmarktregio Zuidoost-Brabant omvat een aantal projecten die totaal 740 deelnemers duurzaam naar een (andere) werkgever op de arbeidsmarkt begeleiden. Het sectorplan is een initiatief van Werkgevers Zuidoost-Brabant (WZOB) i.s.m. de provincie Noord-Brabant en de vakbonden FNV, CNV en De Unie. Uitvoering van het plan is mede mogelijk dankzij een toekenning van subsidie door het Ministerie van SZW.

  • Digitaal platform
  • MKB Werkt! (200 matches)
  • Techpool (200 deelnemers.)
  • Startersbeurs (200 deelnemers)
     

Digitaal platform - projecteigenaar WZOB, uitvoerder MKB Eindhoven
Het (digitale) platform beoogt de match tussen de vraag naar en het aanbod van arbeid sneller tot stand te laten komen. Werkzoekenden kunnen op het digitale platform een eProfiel aanmaken waarin ze hun competenties in kaart brengen. Hierdoor ontstaat meer inzicht in het aanbod van arbeid en is gerichte competentiesturing mogelijk.

MKB Werkt! (200 matches) - projecteigenaar MKB Eindhoven
In dit programma worden Vacaturecafés en vacatureservice via een website georganiseerd om vacatures/werkgevers en werkzoekenden te matchen. Tevens: deelnemers werven voor de overige projecten van het sectorplan. Doel: 200 matches.

Techpool (200 deelnemers) - projecteigenaar Brainport Industries College -uitvoering Randstad Techniek
De deelnemers aan de Techpool worden geselecteerd, opgeleid en begeleid om flexibel inzetbaar te zijn in verschillende technische functies in de regio Zuidoost-Brabant. De deelnemers krijgen bij succesvolle opleiding een dienstverband bij de Techpool. Daarna worden zij flexibel ingezet bij verschillende opdrachtgevers in lastig vervulbare functies, zoals lasser, procesoperator, verspaner of plaatwerker.

Startersbeurs (200 deelnemers) - projecteigenaar gemeente Eindhoven – uitvoering Funding
De Startersbeurs stelt deelnemers in staat een leer-werktraject te starten bij een werkgever. De deelnemers krijgen persoonlijke begeleiding gericht op de ontwikkeling van competenties. De werkgevers geven een baanintentieverklaring af bij aanvang van het traject. Een leer-werktraject leidt in meer dan 60% van de gevallen tot een dienstverband.

Over de voortgang van het sectorplan berichten wij in een ‘Update’ per e-mail.
Bekijk de Sectorplan Updates: