Skip to content Skip to navigation

Voor werkgevers

Zuidoost-Brabant Werkt! brengt werkgevers snel in contact met werkzoekenden. Na uw aanmelding plaatsen we uw vacatures direct op deze site. U ontvangt de sollicitaties en cv’s van werkzoekenden waarna u rechtstreeks zelf contact met hen kan opnemen. Tevens is er een database met eProfielen in ontwikkeling, waarin u op basis van bepaalde kenmerken zoekacties kunt uitvoeren.

1
Snel uw vacatures vervullen!

Maak uw vacature(s) kenbaar door u aan te melden als werkgever aan de rechterkant van het scherm. Wij plaatsen uw vacature(s) op deze site en sturen sollicitaties en cv’s die binnenkomen direct naar u door.

De werkwijze is als volgt:

 • Via de mail krijgt u bericht als er reactie op uw vacature is binnengekomen. De mail bevat een link waarmee u toegang krijgt tot een eigen pagina in de digitale infrastructuur “achter” de website.
 • U vindt de betreffende cv’s op uw eigen pagina. U kunt die pagina en uw vacatures zelf beheren.
 • Bij interesse in een kennismaking met een kandidaat, kunt u rechtstreeks contact opnemen en een afspraak inplannen.
 • U meldt het ons wanneer de vacature is vervuld en geeft ook aan of u iemand hebt aangenomen die door ons is aangedragen.

Tevens is er een database met eProfielen (digitale cv’s) van werkzoekenden in ontwikkeling, waarin u t.z.t. zelf zoekacties kunt uitvoeren op basis van bepaalde vacaturekenmerken.

2
Kandidaten zoeken via eProfielen

Werkgevers kunnen op basis van een aantal kenmerken ook zelf zoeken naar kandidaten in een afgeschermde database met eProfielen. Deze kenmerken zijn bijvoorbeeld opleiding, ervaring, maar ook hobby’s. Het eProfiel is een persoonlijke digitale map waarin werkzoekenden alles kunnen opslaan wat van belang is voor hun loopbaan:

 • persoonlijke gegevens;
 • opleidingen en diploma’s;
 • werkervaring;
 • informatie over vrijwilligerswerk en hobby’s.

Tevens kunnen ze hierin foto’s, diploma’s, werkstukken, filmpjes en presentaties plaatsen, als ‘bewijsvoering’ voor hun kennis en vaardigheden. Het eProfiel is eigendom van de werkzoekende. Er is door hen toestemming gegeven om de gegevens beschikbaar te stellen aan werkgevers met mogelijk passende vacatures. Omdat we net gestart zijn, zal de omvang van de database geleidelijk groeien.

3
Het Vacaturecafé

Vier keer per jaar wordt er een Vacaturecafé georganiseerd, een laagdrempelige ontmoetingsplaats voor werkzoekenden en bedrijven. Per keer bieden meer dan 50 werkgevers ruim 200 vacatures aan. Ook u kunt hier uw vacatures aanbieden. U betaalt hiervoor een bijdrage in de kosten van € 145. Werkzoekenden worden via (social) media geworven. Per keer nemen er ruim 500 werkzoekenden deel. U krijgt in korte tijd een eerste indruk van geïnteresseerde kandidaten. U kunt na de bijeenkomst aangeven met welke werkzoekenden u later een sollicitatiegesprek willen voeren en krijgt dan de benodigde gegevens. De werkgevers zijn zelf verantwoordelijk voor het uitnodigen van kandidaten en de afwikkeling van de sollicitatieprocedure.

Elk Vacaturecafé levert na verloop van tijd enkele tientallen succesvolle matches op.

Meer informatie over het Vacaturecafé.

4
Wat kost het?

Onze dienstverlening is gratis, dankzij een bijdrage van het Sectorplan Zuidoost-Brabant.
U betaalt pas een ‘waarderingsfee’ van € 100 zodra u iemand heeft aangenomen.

5
Meer weten?

Meer weten? Mail onze accountmanager Simone Blommers. Zij neemt snel contact met u op.

6
Regelingen speciale doelgroepen

Het aannemen van kandidaten uit speciale doelgroepen kan werkgevers diverse voordelen bieden. Niet alleen zijn deze werknemers vaak bijzonder goed gemotiveerd, er zijn ook regelingen die financieel voordeel geven of veronderstelde risico’s beperken.

Zuidoost-Brabant Werkt! wijst u graag op de volgende mogelijkheden:

1. Mensen met een arbeidsbeperking
Binnen deze groep zijn er qua regelingen twee categorieën:

 • Mensen met een arbeidsbeperking die zijn opgenomen in het doelgroepenregister of mensen met een Wajong-uitkering: zij tellen mee voor het bereiken van het quotum in de banenafspraak tussen kabinet en werkgevers.
  Tot die groep horen ook jongeren uit het voortgezet speciaal onderwijs en praktijkonderwijs (VSO PrO). Voor deze jongeren organiseerden we vorig jaar een Vacaturecafé Special.
 • Mensen met een WIA-uitkering: bij deze mensen is sprake van een arbeidsbeperking, maar bij hen is de beperking pas op latere leeftijd ontstaan. Als u mensen uit deze groep aanneemt, kunt u bijvoorbeeld gebruik maken van de no risk polis (looncompensatie bij ziekte).

2. Jeugdwerklozen
Deze groep bestaat uit jongeren onder de 27 jaar. Voor hen kunt u onder bepaalde voorwaarden bijvoorbeeld een beroep doen op de Startersbeurs.

3. Oudere werkzoekenden
Er zijn diverse stimulerende maatregelen als u een oudere werkzoekende in dienst neemt, zoals de mobiliteitsbonus en de Meesterbeurs.

Bekijk de regelingen van het UWV en 04Werkt.

Subsidiescanner.nu biedt een totaaloverzicht van alle landelijke en Brabantse mogelijkheden.
Doe hier de scan 

Contactpersonen

04Werkt
Geertje Vogels     g.vogels@eindhoven.nl  06 25 08 66 26

UWV
Theo Hikspoors   theo.hikspoors@uwv.nl   06 51 49 56 93
Klareth Thanis     klareth.tanis@uwv.nl       06 11 76 57 78

Meer informatie over Startersbeurs en Meesterbeurs
Linsey Thielen      l.thielen@funding.nl       088 4600 500
Laura de Vries      l.devries@funding.nl      088 4600 500
 

Meld uw vacature!